Vacante Superbe Ieftine 2019

Vacante Superbe Ieftine 2019

Ce poate fi mai plăcut decât o plimbare sau o vacanţă de relaxare? Noi vă recomandăm o mică lista cu locuri, pe care le puteţi vizita în orice perioadă a anului, pe un buget redus în low season şi nu numai.

1. Portugalia, Lisabona şi Porto

Portugalia este considerată cea mai accesibilă zona turistică din Europa. Vremea este extraordinară pe toată perioada anului, iar aici, fie că mergem pentru plajă sau pentru a vizita obiective turistice, mereu va fi o aventură pe cinste! De la plajele întinse din Algarve, Albufeira sau Lagos, până la capitală Lisabona sau alte oraşe pitoreşti precum Porto, Sintra, Funchal, mereu va fi o plăcere şi un prilej relaxare. Durata unui zbor din Bucureşti, este de aproximativ 4 ore şi 20 de minute, vorbim de un zbor fără escale. Bugetul pentru o călătorie în Portugalia nu depăşeşte 650-700 euro pentru două persoane în perioada low season pentru 6 nopţi cazare plus zboruri (marţi, aprilie, mai). Pentru perioada de foc, mai adăugăm undeva la 350-400 de euro la bugetul iniţial, asta în funcţie de preferinţele hotelului. Deci în luna Iulie/August vom plăti undeva la 950-1100 de euro pentru două persoane, hotel plus zboruri. Dar ţineţi cont că, în perioada de vară, vor fi plajele mult mai aglomerate, la fel şi obiectivele turistice.2. Grecia, Creta

O adevărată capodoperă a unui pictor, un meleag primitor ori de câte ori ajungeţi acolo. La fel sunt şi oamenii, foarte relaxaţi, mereu cu zâmbetul pe buze, iar din colţ în colţ puteţi auzi localnici care mai cânta ziua. Nu voi înşira aici o listă de insule care ar merita vizitate, pentru că mi-ar trebui 5 zile să le pot descrie cât sunt de frumoase. Fie că mergi în capitala Atena, fie că ajungi pe insula Creta, Mykonos, Zachintos sau Naxos, peisajele greceşti îţi vor cuceri sufletul! Putem vizita Acropole (partenonul) din inima Atenei, sau să ne plimbăm pe străduţele pierdute în timp, să ne mai relaxăm la câte o cafenea la un fresh de portocale.

Totodată putem merge şi la plajă, chiar în zona Atenei, există şi un tramvai care ajunge pe plajă. Paralia Glyfadas este o plajă ceva mai sălbatică, o putem compara cu Vama Veche, de acolo putem lua un tramvai până în portul Microlimano pentru un prânz delicios. Alte plaje frumoase în apropierea capitalie ar fi Varkiza Beach, Astir Beach Club, Akti Vouliagmenis Beach, Asteras Beach. Preţul intrării pe zona plajelor este cuprins între 5- 8 euro, preţul la copii fiind redus. Dacă optaţi pentru o destinaţie insulară, recomandăm cu multă căldură Creta, ţineţi cont că pentru a ajunge pe insula Creta sunt zboruri directe din Bucureşti, sau cu legătura în Atena. Aşa că puteţi face o adevărată aventură, 3 zile vizita în Atena, şi 4 zile la plajă în Creta. Preţurile variază destul de mult în perioada low season, puteţi scoate din buzunar între 450-600 de euro 2 persoane avion plus hotel pentru Atena. Pentru a ajunge pe insula Creta mai adăugăm 100-120 de euro la total. În perioada de sezon ridicat, preţurile ajung la 700-950 de euro pentru o vacanţă Atena+Creta, în funcţie de preferinţele hotelului. Atenţie, în perioada Iulie/August temperaturile cresc destul de mult, aşa că recomandarea noastră este să mergeţi în perioada Septembrie/Octombrie, tot atunci preţurile sunt destul de scăzute.

3. Barcelona

Sagrada Famiglia, Gondola din centru, Acvariul imens, Casa Mila – La padera, Stadion Câmp Nou, Palau de la Musica, o vizită panoramică pe scuter sau parcul Guell, sunt doar câteva dintre obiectivele turistice principale ale Barcelonei. Temperatura este plăcută aproximativ pe toată durata anului, deci city break-ul sau sejurul va fi o adevărată plăcere. După plimbări lungi pe străduţele Barcelonei care sunt un adevărat paradis al shopping-ului, ne putem relaxa seara la un adevărat Flamenco Show la Teatru. Plaja Barcelonei nu este nici curata nici murdară, este foarte întinsă, dar dacă simţiţi nevoia brizei mării, puteţi da o fugă pe plajă. Este o capitală animată, plină de viaţă, ce vă va ţine în la 220v constant. Deci ziua ne putem plimba şi relaxa, iar seara ne putem distra. Durata zborului din Bucureşti este de aproximativ 3 ore, 3 ore 20. Bugetul pentru 5 zile pentru 2 persoane este de aproximativ 380-450 de euro, avion plus hotel şi atenţie, nu vorbim de perioada de vârf al turismului. În perioada de foc, preţurile pot depăşi 650-780 de euro pentru 2 persoane.
4. Tunisia, Tunis

Una dintre cele mai populare destinații turistice din Africa de Nord, Tunisia oferă o gamă incredibil de variată de experiențe. De-a lungul coastei mediteraneene, staţiuni precum Hammamet oferă o abundenţă de soare şi mare. În timp ce sudul Saharei este populat de peisaje dramatice ale deșertului, fascinante sate berbeze și seturi de războaie cu stele abandonate. Statutul Tunisiei în vremurile romane este evident în ruinele bine conservate la El Jem și Cartagina, în timp ce Tunisul oferă toate oportunitățile culturale și culinare pe care le-ați aștepta de la o capitală majoră.

Tunisia este o destinație pentru tot parcursul anului, dar dacă vă îndreptăţi spre nord, vremea favorabilă este între mai și octombrie. În Sahara, verile sunt de obicei aride şi fierbinţi, iar celor cu o toleranță scăzută la temperaturi extreme le recomandăm să călătorească între lunile noiembrie-februarie.

De vizitat, o scurtă listă: Grand Erg Oriental, Sidi Bou Said, El Jem, Tunis. Aici veţi descoperi un important centru de comerţ, clădiri protejate UNESCO precum Amfiteatrul din El Jem, 40.000 de km pătraţi de deşert, foarte multe ruine romane, dar şi plaje extraordinare precum Hammamet, Monastir, Djerba, Plage de Chaffar. Peisajele sunt dea dreptul fantastice! Călătoria cu avionul durează undeva la 5 ore şi 10 minute. Un buget alocat călătoriei trebuie să fie undeva între 580-700 euro pentru două personae, timp de 5 zile, ce include zborul dus întors plus cazarea la hotel, în funcţie de preferinţe.
5. Muntenegru, Podgorica

În Muntenegru putem ajunge chiar cu maşina personală, dacă avionul nu ne convine. Noi însă, preferam peste orice altă modalitate de transport calea aerului. Un zbor din Bucureşti durează aproximativ 3 ore şi 45 de minute, zborul având conexiune la Belgrad sau 4 ore şi 15 minute cu o legătură la Viena.

Dincolo de oraşul modern se pot vedea accentele unei îndelungate tradiţii. Cea mai convingătoare imagine a vechiului oraş Podgorica, o puteţi găsi în aşezarea Varos, acolo veţi găsi Farul, înaltul turn cu ceas. Tot aici puteţi vizita lacul Skadar ce oferă o privelişte uimitoare, mănăstirea Ostrog sau Dajbabe. Dacă nu sunteţi interesaţi de oraşul dintre munţi, puteţi merge la plajă în Muntenegru. Notam aici câteva plaje superbe cu o apă foarte curată şi clară, Mogren, Lucice, Plavi Horizonti, Becici. Relaxare, o adevărată fantezie culinară, distracţie şi multe obiective turistice, asta descrie Muntenegru cel mai bine. Bugetul călătoriei este cuprins între 450-650 euro două persoane pentru 5 zile ce include biletul de avion şi hotelul, în funcţie de preferinţe scade sau creşte şi preţul.Pentru oferte excelente, programate din timp, noi recomandăm cu drag site-ul Travelator, sau Aventurescu. Aceste site-uri sunt dedicate pentru vacanţe DYI (do it yourself). Adică dumneavoastră vă alegeţi biletele de avion şi hotelurile şi le puteţi plăti online fără alte cheltuieli de agenţi sau agenţii.

You May Also Like

2 Comments on This Post

ioana
January 22, 2019

foarte misto!

Detoxifiere cu fructe si seminte – M O U N O I R
January 22, 2020

[…] finele acestui articol, vă recomandăm să încercaţi una din reţetele propuse de noi şi să reveniţi cu o părere […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Me

Salutări! Numele meu este Albert, sunt Graphic Designer şi Fotograf, cu sediul în Bucureşti, România. Călătoresc foarte mult, doar aşa îmi pot hrăni pasiunile! Călătoria nu este niciodată o chestiune de bani, ci de curaj.

%d bloggers like this: