7 locuri frumoase de vizitat în România Iarna

7 locuri frumoase de vizitat în România Iarna

Fie că ești pasionat de ski, snowboard sau pur și simplu îți dorești să descoperi un oraș nou, un colț de natură magic sau un loc plin de istorie, țara noastră nu duce lipsă de resurse turistice minunate pe care nu ai cum să le ratezi. Floră și faună cât cuprinde, cetăți și locuri încărcate de povești… Vreau să-ți prezint doar câteva dintre ele și sper să te conving că nicăieri nu e ca acasă:)1. VATRA DORNEI

Un loc încărcat de istorie este Vatra Dornei sau “Perla Bucovinei”, unde poți merge pentru relaxare, având la dispoziție numeroase izvoare termice și un bio climat tonic ce influențează în mod benefic sistemul nervos. Este binecunoscut şi aventurierilor, datorită activităților outdoor, cum ar fi rafting, mountain-biking sau parapantă. Este popular însă pe timpul iernii pentru pârtille de ski și sanie, fiind unul dintre orașele sporturilor albe. Pe lângă toate astea, unde mai pui că poţi vizita locuri reprezentative alea Moldovei medievale: Voroneţ, Humor, Moldoviţa, Suceviţa şi Putna.

Vatra Dornei – Romania

2. HOTELUL DE GHEAŢĂ BĂLEA LAC

Am ajuns şi aici, în centrul munţilor Făgăraş este într-adevăr un loc feeric. Hotelul de la Bălea Lac este deschis pentru cazare începând cu prima lună de iarnă – poate fi deschis până în luna aprilie, dacă vremea este prielnică. Scurta istorie: este ridicat în întregime din gheaţă, la fel şi biserica de gheaţă construită după modelul Bisericii de la Malancrav. Deşi temperaturile sunt scăzute, se pun la dispoziţie toate cele necesare pentru confortul turiştilor. Nicio şansă să poţi ajunge cu maşina iarna – Transfăgărăşeanul este închis în sezonul rece – ca urmare, de la Hotel Bălea Cascadă, cea mai bună metodă de transport este telecabina. Traseele montane de la Bălea sunt recomandate alpiniştilor experimentaţi. Pentru toţi ceilalţi ca noi se organizează în fiecare un Winter Park, şi nu numai, poţi practica fericit snowboarding, skiing sau snowmobilling pe oricare din pârtiile naturale.Hotelul de gheata Balea

3. CONSTANȚA

Surprinzător? Chiar deloc. Dacă nu te-ai gândit până acum să dai o fugă la malul mării iarna, recomand cu multă căldură. De ce? În sezonul rece, nu mai este forfota deranjantă de turişti, şi-ţi garantez că peisajele mirifice cu marea Neagră îngheţata te vor face să revii şi la anul. Este o linişte minunată, şi poţi explora în tihnă Cazino, Portul Tomis, Piaţa Ovidiu, Acvariul şi Delfinariul din Constantă sau Micro rezervaţia, Planetariul și Expoziția de păsări exotice. Şi bineînţeles nu am uitat de istorie – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie sau Muzeul Marinei Române sunt un must-see.

Constanta

4. MARAMUREŞ, cu Mocăniţa pe Valea Vaserului

Încep cu o scurtă istorie: Mocăniţa a fost construită după Primul Război Mondial pentru a transporta lemnul, ulterior fiindu-i asigurată sarcina de a transporta turiştii printr-un scenariu magic. Plimbarea printre brazii încărcaţi de omăt şi munţii perfect conturaţi te va transpune într-un basm. Drumul este la fel de spectaculos şi vara, pădurile înverzite şi pline de viaţă îţi conferă o stare uimitoare de relaxare şi zen. Nu uitaţi de împrejurimi – satele maramureşene păstrează cu mare grijă tradiţiile şi stilul de viaţă simplu al omului de la ţară, un amalgam de valori culturale transmise din moşi strămoşi, din vremuri de mult trecute.Maramures

5. MUNŢII APUSENI

Munţii Apuseni sunt localizaţi în nord-vestul României, ca parte a Transilvaniei. Deşi nu sunt munţi de înălţime mare, majoritatea sunt greu accesibili pentru persoanele cu puţină experienţă în drumeţii sau skiing/snowboarding. Nu-ţi face griji, poţi vizita fără probleme binecunoscutul gheţar de la Scărişoara, sau câteva din peşterile: peştera Poarta lui Ionele, peştera Urşilor sau peştera Gheţarul de la Focul Viu. Vei fi încântat de decorul pitoresc al văilor, al munţilor frumos îmbrăcaţi şi al satucelor răspândite prin dealuri şi văi.

Muntii Apuseni

6. BRAŞOV

Brasovul este considerat printre cele mai frumoase oraşe ale României, pe lângă Sibiu sau Sighişoara. Superb pe timpul iernii, poarta încă un aer medieval datorat străduţelor înguste şi a arhitecturii.
Poţi alege să savurezi cele mai bune mâncăruri româneşti, să vizitezi obiective precum Biserica Neagră şi să descoperi oraşul decorat cu ghirlande de luminiţe şi marele brad din Piaţa Sfatului, sau te poţi aventura direct pe părţii, unde skiingul şi snowboardingul este activitatea preferată de majoritatea turiştilor pasionaţi de sporturi.Brasov

7. BAIA DE FIER – PEŞTERA MUIERILOR

Peştera Muierilor este printre cel mai vizitat obiectiv speologic din România – deloc surprinzător ţinând cont de frumuseţea acesteia. Scurta istorie: această peşteră a fost săpată în calcarului munţilor Parâng (sud-vestul României) de răul Galben. Peştera Muierilor este prima peşteră electrificată din România şi este întinsă pe o suprafaţă de aproape 4 km, dintre care sub un km este accesibil turiştilor. Legenda numelui este destul de lungă, aşa că vă las să căutaţi şi voi pe Google  🙂 . Veţi găsi şi aici diverse obiective frumoase precum Biserica Baia de Fier sau Mănăstirea Horezu.

Baia de Fier – Pestera Muierii

Îţi urez spor la vizitat şi nu uita să-mi spui părerea ta.
Vacanţă plăcută şi la cât mai multă relaxare sau distracţie!

You May Also Like

2 Comments on This Post

#10yearchallenge – M O U N O I R
January 22, 2020

[…] fost 10 ani plini. Plini de probleme, de nevoi, de esecuri, de haz. Schimbarile s-au putut vedea in mica […]

10 destinatii turistice Europa – M O U N O I R
January 22, 2020

[…] și articolul ” Locuri de vizitat in Romania , iarna […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Me

Salutări! Numele meu este Albert, sunt Graphic Designer şi Fotograf, cu sediul în Bucureşti, România. Călătoresc foarte mult, doar aşa îmi pot hrăni pasiunile! Călătoria nu este niciodată o chestiune de bani, ci de curaj.

%d bloggers like this: